top of page

Die wil natuurlijk elke hond, maar zeker bij een herplaatser, die altijd een rugzakje (hoe klein dan ook) bij zich heeft en die meer dan wie ook recht heeft op een goede leider, is die ideale baas noodzakelijk. Wij steken daarom ook veel energie in het maken van de ideale match tussen hond en baas!

 

Want één ding is zeker, een herplaatser kost, net als een pup, energie, tijd  en aanpassings-vermogen. Zo’n hond heeft zich namelijk al heel wat gewoontes aangeleerd en het kan best dat die eigenlijk helemaal niet in je gezin passen. Niet  iedereen vindt het bijvoorbeeld  leuk als er 40kg hond naast je op de bank komt liggen. En dat is wel af te leren, maar dat kost tijd en geduld.

 

Ook kan het zijn dat het karakter van de hond toch anders is als je verwachtte, misschien heel  anders als alle Ridgebacks of Border Terriërs die je ooit hebt gehad. En dan zul je het er toch mee moeten doen. Jullie zullen moeten wennen aan elkaar, naar elkaar toe groeien, een band met een hond is er niet zo maar. Honden die verwaarloosd of mishandeld zijn, kunnen, meer dan andere honden, moeite hebben met je te vertrouwen, ook dat is een proces. Sommige honden zijn gelijk op hun gemak, maar veel honden hebben toch een periode van een week of 6 nodig voor je de ware hond leert kennen en eigenlijk zeg ik altijd “pas na een jaar ken je je hond echt door en door”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel  mensen trappen in de valkuil die medelijden heet: ze betuttelen en pamperen de hond en vinden van alles goed wat ze onder andere omstandigheden niet goed zouden vinden . Want ‘hij heeft zo’n slecht leven gehad , misschien is hij wel mishandeld of verwaarloosd’.

 

Hilde Quisquater zei er het volgende over : “Honden leven in het NU , als het goed met ze gaat dan gaat het goed en dan leven ze er naar. Doe er alles aan om je hond het leven te geven dat hij verdient, maar ga niet overcompenseren om het verleden recht te trekken. Door dit te doen maak je er juist een onstabiele, verwende en ongelukkige hond van. Door je medelijdend en triest op te stellen, verzaak je aan je echte taak, namelijk een leider zijn.”

 

Met al je vragen over een herplaatshond kun je terecht bij sosridgeback@gmail.com .

 

Mensen die nog niet bekend zijn met het ras raad ik de site  www.rhodesianridgebacks.info  aan.

 

En eigenlijk zou ik elke hondeneigenaar het boek ‘De ideale baas’ van Hilde Quisquater aan willen raden, het staat vol met goede informatie hoe een goede baas te zijn voor je hond en leest heel makkelijk weg. www.hondenadvies.be/index.php/mijn-boeken

De dierenbescherming heeft ook info m.b.t. herplaatsen lees het ook door: https://hondenbescherming.nl/nieuws/2018/04/26/gratis-handboek-herplaatsingshonden/

Lees ook onderstaande tips en adviezen goed door! 

Bij de knop contract vind u een voorbeeld contract, het is verstandig om bij aanschaf van een hond een contract te gebruiken zodat alle partijen weten waar ze aan toe zijn.

 

 

 

De ideale baas!!

bottom of page