top of page

Werkwijze:

Soms moet een hond, om wat voor reden dan ook, herplaatst worden, dat is voor iedereen triest. Des te belangrijker om het herplaatsen op een zorgvuldige manier te doen. Vaak komen honden op MP maar dat is niet de juiste manier om een hond te herplaatsen. De kans hierbij is groot dat het dier op de verkeerde plek terecht komt, de praktijk heeft dit uitgewezen.

 

Hoe dan wel? U kunt uw fokker om hulp vragen, een hond kan bemiddeld worden via de rasvereniging en verder zijn er op Facebook diverse fora waar liefhebbers van het ras zitten, dat is een goede plek om te zoeken
Het zoeken naar de juiste match is dan ook heel belangrijk, zet op een rijtje wat voor je hond de beste omgeving is, wel andere honden of geen, kan hij met katten, kinderen, alleen zijn enz. Wees selectief, er zijn liefhebbers zat die je hond een fijne plek willen geven, dus leg de lat hoog. Laat een hond altijd op proef bij de nieuwe eigenaar, ga kijken waar hij terecht komt, houd contact, vraag foto's, filmpjes, enz.

 

Wat wij kunnen betekenen: We hebben een vrij groot netwerk van mensen die bekend zijn met het ras en op zoek zijn naar een herplaatser. Wij zullen eerst bij u te raden gaan , wat voor baas/gezinssituatie het beste bij uw hond past. Aan de hand daar van plaatsen wij een oproep op onze sites waarop mensen kunnen aangeven dat ze interesse hebben in de hond. Wij zullen de geintresseerden ook een vragenlijst toesturen en uiteraard ook telefonische contact opnemen. Mocht er naar ons idee een mogelijke match zijn, dan zorgen wij dat u contact kunt opnemen met deze persoon en verder afspraken maken mbt kennis making. Uiteraard zullen wij u in het hele proces bijstaan met advies. Wij doen dit alles geheel kosteloos.

Ook na plaatsing blijven we de hond volgen en waar nodig geven we advies.

Proeftijd: Als we zelf plaatsen hanteren we geen proeftijd, we proberen de match zo ideaal mogelijk te maken en bij twijfel plaatsen we niet.  We gaan er van uit dat baasjes die kiezen voor een bepaalde herplaatser er alles aan zullen doen om er een succes van te maken. Zijn er onverhoopt problemen zullen we er alles aan doen om de nieuwe baasjes bij te staan.  Uiteraard zal in een uiterst geval een hond herplaatst worden, niemand heeft helaas alles in de hand, ook dan zullen we dit zo zorgvuldig mogelijk begeleiden echter we willen de kans zo klein mogelijk houden. Een hond kan zich niet in 2 weken aanpassen en ook baasjes niet, dus daarom vinden we het niet redelijk een bepaalde termijn te hanteren, een pupje krijg je ook niet even op proef, dus ook een herplaatsing moet een bewuste keuze zijn!  

 

 

Bij tijdelijke opvang in noodsituaties geld: Honden worden eigendom van sos-ridgeback op het moment dat er kosten worden gemaakt voor de hond. Na betaling van de kosten en controle van de huidige situatie kan de hond terug geplaatst worden.

 

Deze opvang en zorg kost natuurlijk geld en daarom zijn wij afhankelijk van mensen die ons willen steunen.

 

​​Heeft u interesse in een herplaatser of heeft u hulp nodig bij het herplaatsen van uw eigen hond

 

​Meld u zich dan hier aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op

Name *

Email *

Subject

Message

Your details were sent successfully!

bottom of page