top of page

De Border Terrier:

De Border Terrier: een kleine, ruigharige, in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm bewaard gebleven hond. Het werk van Engelands laatst overgebleven werkende terriërras bestond uit het jagen op vos, das, marter en kleiner wild. Hoewel de jacht op vos en marter tegenwoordig verboden is, wordt de Border Terriër tot op heden nog steeds gebruikt bij de vossenjacht. Dit geeft de Borderterrier een heel aparte plaats in de terriergroep.

Bij welk ras ziet men de keurmeester, als hij de honden op een tentoonstelling aan zijn kritische blik onderwerpt, de dikte en losheid van het vel beoordelen en met beide handen de hond omspannen net achter de schouders?

 

Deze twee punten zijn n.l. van essentieel belang voor een werkhond: de dikke huid beschermd de hond tegen beten, en een hond met een te grote borstomvang zou kunnen blijven steken in een nauwe vossenpijp. Even belangrijk is de vereiste ruglengte; zonder deze lengte verliest de hond de flexibiliteit die nodig is bij het manoeuvreren ondergronds. Tamelijk lange benen zijn noodzakelijk, omdat hij de paarden en de meute foxhounds tijdens de jacht over het ruige, woeste terrein van zijn geboortestreek, het grensgebied tussen Engeland en Schotland, moet kunnen volgen.

 

 

Informatie van de website:  http://www.borderterrier.nl

bottom of page